Haber

Hamile Rabia’yı öldüren eş: Nişan almadan sağa sola ateş ettim

ISPARTA’da 2 aylık hamile eşi Rabia Yılmaz’ı (27) tabancayla öldürüp, kayınvalidesi Ayfer Aydınlı’yı yaraladığı iddiasıyla yargılanan Ayhan Yılmaz (42), “Silahı ben çektim. Onları korkutmak için yanımda getirdi ve nişan almadan sağa sola ateş etti.” Eşime isabet edip etmediğini bilmiyordum. Kayınvalidem dışarı çıkınca peşinden koşarak evden çıktım” dedi.

Olay, 21 Haziran’da Hızırbey Mahallesi’nde meydana geldi. Ayhan Yılmaz, 2 aylık hamile eşi Rabia Yılmaz ile görüşmek için annesinin evine gitti. Burada çıkan kavgada Ayhan Yılmaz, eşini tabancayla vurarak kaçtı. Rabia Yılmaz ve karnındaki bebek hayatını kaybetti. Yılmaz’ın annesi Ayfer Aydınlı da başını sıyıran kurşunla yaralandı. 15 ve 18 Haziran’da açığa alınan Ayhan Yılmaz ise bir gün sonra polise teslim oldu ve tutuklandı.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürme’, ‘karısını öldürmeye teşebbüs’, ‘cinsiyete tecavüz’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Ayhan Yılmaz’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. ikamet dokunulmazlığı’ ve ‘ateşli silah taşıma kanununa aykırılık’. ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Rabia Yılmaz’ın annesi Ayfer Aydınlı, babası Hikmet Yıldız, ağabeyi Taner Yıldız, tarafların avukatları ve tutuklu sanık Ayhan Yılmaz katıldı. Sanık avukatları, müvekkillerinin kalabalık önünde kendilerini yeterince ifade edemediklerini belirterek, davanın gidişatını ve olayın basına yansıması sonucunda suça teşviki hatırlatarak, kapalı yargılama talebinde bulundu. Heyet, bu talebi oybirliğiyle reddetti. ‘Kayınvalidem KATILIYOR’ Davalı Ayhan Yılmaz, merhum eşi Rabia Yılmaz ile 6 yıldır birlikte olduklarını ve 2022 Nisan ayında evlendiklerini belirtti. Ancak kayınvalidem aramıza girdi. Huzurumuzu bozdu. Kayınvalidem ve eşim beni sürekli tehdit ettiler. ‘Sizi öldürürüz, ortadan kaldırırız, burada kimseniz yok, yaşatmayacağız’ diye tehdit ediyorlardı. 4 Nisan’da nikah kıydık ama tehditler bir türlü bitmedi. 13 Mayıs’ta eşimin hamile olduğunu öğrendik. Asıl sorunlar ondan sonra başladı. Önceki eşimden çocuğum olmadı. Rahmetli eşimle 6 yıldır birlikte olmamıza ve herhangi bir doğum kontrol önlemi almamamıza rağmen çocuğum olmuyordu. Eşim hamile kalınca kayınvalidem ‘Bu çocuk senden değil’ dedi. Nasıl bir adamsın? Kızımı bırak, gururumu incitiyordu. 15 Haziran ve 18 Ha Yılmaz, “Bir süre bekledikten sonra eşimin kaldığı eve ve kendi evime yaklaşamadım” dedi. Eve eşim ve annesi geldi. Salonun girişinde buluştuk. Kayınvalidem yine tehdit ve hakaretlere başladı. Konuşma fırsatım olmadı. Onları korkutmak için yanımda getirdiğim silahı çektim ve nişan almadan sağa sola ateş ettim. Eşime denk geldi mi kaç el ateş ettim bilmiyorum. Kayınvalidem kaçınca peşinden koşarak evden çıktım.” ANNE: SANIK Abia Yılmaz’ın annesi HAKKINDA KONUŞUYOR Ayfer Aydınlı, kızının bir süredir sanıkla birlikte yaşadığını, buna itiraz ettiğini belirtti. Ancak sanık tarafından ifade edildiği gibi herhangi bir tehdit veya tehditte bulunmadığını, kendisine hakaret ettiğini ve Ayhan Yılmaz’ın saçma sapan sözler söylediğini belirtti. Başkasıyla ilişki” diyen Ayfer Aydınlı, “Kızım Ayhan’la birlikte olmadan önce biriyle görüşüyordu. Yılmaz’ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 28 Şubat 2023’e erteledi. Duruşmanın ardından adliyeden çıkışında davacı avukatı Erol Taşlak, ” Her sanık gibi onun da provokasyon unsurlarından yararlanmak için bir kurgu kurduğunu gördük. Elbette mahkeme bunu araştıracak. Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Anne Ayfer Aydınlı da “Allah hiçbir anneye bu acıyı yaşatmasın. Bu adamın en ağır cezayı çekmesini istiyorum” diyerek gözyaşı döktü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu