Haber

İMAMOĞLU, BÜYÜKÇEKMECE VE SİLİVRİ AÇILIŞLARINA KATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Demokrasi ve özgürlükler, haklar, hukuk ve adalet çerçevesinde bazı sorunlar yaşadığımızı biliyorum. Cumhuriyet, yolu durmadan yürümektir, mücadeledir. Cumhuriyet revizyon gerektirir. , kalkınma veya sürdürülebilirlik. Cumhuriyet, bir işin yapılmış ve tamamlanmış olması anlamına gelmez. Yenilikçi “Bu bir duygudur. Yeni nesillerin ihtiyaçlarını karşılıyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ilk olarak Büyükçekmece Çevre Projesi Tanıtım Töreni’ne katıldı. Törene Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, eski milletvekilleri, diğer ilçe belediye başkanları ve Büyükçekmece halkı katıldı. Törende konuşan Ekrem İmamoğlu, “Burada farklı bir memnuniyetle buluşuyoruz. Sadece bir hizmetin açılışını sizlerle paylaşmıyoruz, aynı zamanda 2. Yüzyıla adım attığımız o günlerin gururunu da yaşıyoruz. Artık soruna böyle, geride bıraktığımız yüzyılın tecrübesiyle bakmamız lazım.” “Tecrübesi ve dersleriyle bize sunduğu imkanlarla bir sonraki hedefe ulaşmak için en üst seviyede çalışma zamanıdır. Dün akşam adını anmayacağım bir belediye başkanımız acı hissetti ve sıkıntı hissetti. Bir konuyla ilgili ve diğer taraflardan birine ait bir açıklama yazdık. Karşılıklı açıklamayla kaygılarımızı paylaştık ve sorunu çözdük. Sorunun çözümüyle ilgili olarak “Arkadaşlarıma bilgi verdim. Aylardır, yıllardır böyle bir şansa ulaşamadığımızı yaşadık ve biliyoruz, bunlar kötü şeyler, unutmayalım” dedi.

Konuşmasında çalışmaların maliyetine de değinen İmamoğlu, “Bakın Büyükçekmece gölü çevresindeki İSKİ bölgesine ilişkin gölün koruma önlemlerini bozmadan muhteşem bir yürüyüş, spor Bölgeye bölgeye hizmet vereceğiz. Yakın gelecekte insanlarımız ‘İstanbul halkına neden bu alana fırsat verilmedi?’ diyecek, çok güzel bir iş olacak. Bu bakımdan bu açılışın adı, İSKİ’nin çevre projesi olarak tanımladığı kordon başta olmak üzere atık su ve yağmur suyu konusunda yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan bu açılışın adıdır. “Şu anki değeri 602 milyon lira” dedi.

“BİZ MİLLETİN BİLEK GÜREŞİYİZ, BİLEK GÜREŞİNE HAZIRIZ, MERTÇE GÜREŞİMİZİ YAPALIM”

İmamoğlu, “Altyapı yatırımları gözle görülmez diyerek değil, tam tersine altyapıya dört buçuk, beş yıl diyemeyiz çünkü bunlar bizim 3 ayımızı çaldı. ‘Çalıntı’ kelimesini kullanıyorum çünkü” dedi. Kayıtlı sayın milletvekillerim, kayıtlı. Neden kayıtlı? Vallahi bizim hakkımız olan seçimi çaldılar.” Onu bizden aldılar. Sanırım bu demokrasi tokatını yedikten sonra hukuka müdahale ederek, bu kadar saçma sapan davalar açarak ‘Ekrem’in önüne nasıl taş koyarız, Ekrem’in önüne nasıl bariyer koyarız’ zihniyetini yaşamayacaklardır. . Biz milletin bileğiyiz, bilek güreşine hazırız. Güreşimizi cesurca yapalım, siyasi mücadelemizi cesurca yapalım, “Yarışımızı koşalım. Bence yarışı kimin kazanıp kaybettiğinin bir önemi yok, bu alanı sağlayın ve bakalım ne olacak. Ben ne olacağını biliyorum, yaparım.” size göstermekten mutluluk duyarım. Bu arada rakibimi de tanıyorum, tekrar söyleyeyim, siz de anlayın” dedi.

Törende konuşan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, “Arkadaşlarımız yeni maliyeti hesapladı. Bugün açacağımız işlerin maliyeti 602 Milyon lira. Değerli liderler, sadece bugün açılışını yaptığımız işler değil, aynı zamanda değerli konuklar da oldu. Tamamladığımız yatırımlar. Artık bunlara girmeyelim, burada içme suyu ve çevre düzenleme işlerimiz var. Bunları da dahil ettiğimizde her ikisinin de bugün açılışını yapacağımız yaklaşık 805 milyon liralık, toplam 1.4 milyar liranın üzerinde bir yatırımı tamamladık. “dedi.

“CUMHURİYET ÇOCUKLARI OLDUĞUMUZU UNUTMAYACAĞIZ”

Buradaki programın ardından Ekrem İmamoğlu, Silivri Selimpaşa’da Alt Geçit ve Kavşak Açılış Törenine katıldı. Açılışta konuşan İmamoğlu, “Çok güzel şeyler başardık. Milletimiz gerçekten hayranlık duyulan ve ne yazık ki çökmüş bir imparatorluk, birçok açıdan zorluklarla, yoksullukla, yoksullukla boğuşan ve aynı zamanda eğitimsiz kalan bir toplum. Genç, eğitimli subaylar gönülleriyle ve idealleriyle kurmuşlardır.”Cumhuriyetin çocukları olduğumuzu unutmayacağız. Türk’ü hiçbir zaman unutmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları. Bakın bu tanım çok özel bir tanımdır. Bu tanımda her birimizin bir geçmişi olduğuna eminim” dedi.

“CUMHURİYET HİÇ DURMADAN YÜRÜYOR VE MÜCADELE EDİYOR”

İmamoğlu, “Şu anda o eşitliğin bereketini yaşıyoruz. Hayallerimizi kurabiliyoruz. Demokrasi ve özgürlükler, haklar, hukuk ve adalet çerçevesinde bazı sıkıntılar yaşadığımızı biliyorum. Cumhuriyet, yolu yürümektir. Durmak; bir çabadır. Cumhuriyet, revizyonu, gelişmeyi veya sürdürülebilirliği gerektirir. Cumhuriyet, misyonun yapılmış ve tamamlanmış olduğu anlamına gelmez. Yenilikçi bir duygudur. Yeni nesillerin ihtiyaçlarını karşılar. Onlarla birlikte düşünür. Günün çağdaş taleplerini düzenler ve halkına eşit hizmet sunmaya devam eder. Bu eşitlik anlayışı bize girişimci, aydın, çağdaş bir cumhuriyetin varlığını anlatır. “Bize derin sorumluluklar yüklüyor. gelecek” dedi.

“HER ZAMAN ANALİZ BULMAK İÇİN GÖREVİMİ KONUMLANDIRIYORUM”

İmamoğlu, “2019’da yola çıktığımızda 16 milyon insan için çalışacağımızı söylemiştik. Bu güzel çocuklar için çalışacağımızı söyledik. Onlara layık olacağız. Bunun bedelini 4 buçuk yılda ödüyoruz” dedi. ve yepyeni değerler kazanmak bize çok özel bir dönem yaşattı. Yorulmadan koşmaya devam ediyoruz. Analizin vaadi siyasettedir.” Girdiğim andan itibaren unutamadığım bir kavram ve kelimedir. Analiz, analitik belediye olmak demektir. Analiz oluşturmak ve sorunlara çözüm bulmak. Bu bakımdan öncelikli görevimi her zaman çözüm bulmak olarak konumlandırıyorum. Temel, kalıcı, insanlığa saygılı, titiz analizler. Günü kurtarmak, hiçbir zaman durumu yönetmenin bir parçası olmadık. Biz olmayacağız. Bir sorun varsa görmemiş gibi davranmayacağız. Tam tersine sorunu çözmek için onun peşinden gideceğiz. Nasıl? Bilimle, sağduyuyla ve duyarlı analizlerle İstanbul’da yaşamı kolaylaştırmak ve güzelleştirmek için vatandaşların taleplerini “Biz bunun takipçisi olacağız” dedi.

“İSTANBUL’UN SORUNLU KAVŞAĞINI HUZURLU BİR ALANDA DÖNÜŞTÜRDÜK”

Ekrem İmamoğlu, “Yaklaşık 10 yıldır babamızın evi Silivri, Selimpaşa ve Ortaköy’de. İstanbul yönünden Tekirdağ’a odaklandığınızda D-100 Karayolu üzerindeki bu yerlere yabancı olduğunuzu düşünün. Selimpaşa Tekirdağ’ın yerine kocaman bir karpuz satıcısı çıkıyor karşınıza ve yol bitiyor, tanımınız hoşuma gitti, evet siz söyleyince o karpuz satıcısını hatırladım, çünkü karpuz almak zorunda olan adamı görünce karpuz alıyordu. Tamam karpuzcu karpuzunu satsın ama yol ortasında satamazsın kardeşim.Peki bak bunu düşünmeyen bu karpuz satıcısının burada ne işi var? bu yol burada böyle zikzak mı yapıyor, köprüden bile geçiyor, dönüyor, bir yaz günü yazlığımdan dönerken ya da yazlığıma giderken o kelimeyi söylemediğim için yargılanıyorum. Neden bu anlamsız durumu bize bu yöneticiler yaşatıyor, bunu söyleyebilecek kimse yok. Bu yüzden buradayız. Sorun oluştuğu anda dikkatli bir şekilde çözerek buradaki süreci tamamlayıp yolu rahatlatmak amacıyla tünel ile birlikte TEM’e bağlanarak Büyükçekmece-Silivri istikametinde tamamen yer altında olmak üzere çift yönlü yolculuğuna devam ediyor. 3 çarpı 3 alt geçitten oluşuyor ve neredeyse 1 kilometre uzunluğunda, üstünde de tünel var. Döner kavşağı yaptık ve karşılıklı geçişi sağlıklı hale getirerek oldukça modern hale getirdik. “İstanbul’un bu sorunlu kavşağını artık huzur dolu bir alana dönüştürdük.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu