Ormanlara girmek yasak mı? İstanbul’da orman yasağı başladı mı? Hangi ormanlar yasaktır?
Ormana giriş yasakları başladı mı? İstanbul Hangi ormanlarda yasak? Orman yasakları ne zaman başlıyor? sorular sorulur. İstanbulTürkiye’de orman yangınlarını önlemek için bazı piknik ve mesire yerleri dışında ormanlık alanlara giriş yasağını merak edenler, Ormana giriş yasakları başladı mı? İstanbul Hangi ormanlarda yasak? Orman yasakları ne zaman başlıyor? sorularla keşfedildi.
ORMAN GİRİŞ YASAKLARI BAŞLADI MI?
İstanbulTürkiye’de orman yangınlarını önlemek amacıyla 24 Haziran – 15 Ekim 2023 tarihleri arasında bazı piknik ve mesire yerleri dışındaki ormanlık alanlara giriş yasaklandı. İstanbul Valiliği, orman yangınlarını önlemek için 24 Haziran – 15 Ekim 2023 tarihleri arasında bazı piknik ve mesire yerleri dışında ormanlık alanlara giriş yasaklandı.
İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklama:
“İçinde bulunduğumuz yaz mevsimi ile birlikte bölgemizde hava sıcaklıklarının artması, ormanlık alanda insan ve araç hareketliliği, kasıtlı veya hatalı davranışlar sonucunda orman yangınlarının çıkabileceği değerlendirilmektedir.
Belirtilen nedenlerle; 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74. maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9. ve 66. maddesi gereğince 24 Haziran 2023 ile 15 Ekim 2023 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklanmasına karar verilmiştir. .
BAZI PİKNİK VE PROSEKÜLER ALANLARA ÜCRETSİZ GİRİŞ
Madde 1- İstanbul ili sınırları içinde ekli listede yer alan piknik ve mesire yerleri, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında piknik yapılmasına izin verilir, spor, yürüyüş vb. faaliyetler ücretsizdir. Bu alanların dışındaki ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak kesinlikle yasaktır.
ÇALIŞMA NEDENİYLE YANGINLAR
Madde 2 – Orman içi, ormana bitişik ve ormanla ilgisi olmayan köylerde/mahallelerde özellikle köylerde anız, bağ, zeytinlik ve tarla temizliği gibi nedenlerle ağaç, aksam ve her türlü bitki örtüsünün yakılması /mahallelerde Orman Kanununun 31. ve 32. Unsurları kapsamında yasaktır.
2. VE TESİSLER
Madde 3 – Orman alanı çevresindeki tesis ve sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı her türlü önleyici tedbiri alır.
ENERJİ HATLARI İMALATI VE BAKIMI
Madde 4- Enerji iletim sınırlarının yapımı ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (BEDAŞ, AYEDAŞ ve TEİAŞ), özellikle enerji nakil hatlarının ormanlık alanlardan geçen kesimlerinde, oluşabilecek her türlü tedbiri alarak gerekli bakımları yapacaklardır. yangın riski ve gerektiğinde elektrik kesintileri uygulanması.
Madde 5 – Tüm belediyelerimiz orman, orman kenarı ve bitişik çöp toplama alanlarının çevresinde savunma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Yükleyici, Kova) hazır bulunduracaktır.
Madde 6- Sokak hayvanlarını beslemek amacıyla yasak alanlara girmek isteyen vatandaşlarımız, hangi yerde ve ne zaman besleyeceklerini ilgili ilçe emniyet birimlerine ve Orman İşletme Müdürlüklerine bildirmek kaydıyla, ormanda yaşayan sokak hayvanlarını besleyebilirler. ve izin alın. Bu kişiler yasaklı alanda piknik yapmak ve ateş yakmak yasaklarından muaf değildir.
Madde 7- Kaymakamlıklarımız ve Orman Bölge Müdürlüğümüz ile uyum içinde genel kolluk ve orman kolluk kuvvetlerinden oluşan kontrol ekipleri aktif bir denetim ve kontrol yapacaktır.
Gerektiğinde kaymakamlarımızın talimatıyla kamu ve özel dairelerin tüm imkanları kullanılarak yangına etkin müdahale sağlanacak.
Madde 8 – Bu karar, İstanbul İl sınırları içindeki bütün ormanlık alanlarda uygulanır.
Madde 9- Yukarıda belirtilen karar ve tedbirlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu hükümlerine göre idarî ve adli kovuşturma yapılır.
Madde 10 – Bu kararlar 24.06.2023 15.10.2023 tarihleri arasında uygulanır.
Madde 11 – Bu kararları İstanbul Valiliği yürütür.”
antakya-ajans.xyz