Teknoloji

Tam 60 GB: Galaxy S23’ün depolama alanının yarısı Android’e gidiyor!

Bir akıllı telefon işletim sistemi olarak Android’in düşük donanımda çalışması için hafif bir işletim sistemi olması gerekir. İşletim sisteminin ilk sürümü, Android ve tüm uygulamalarınız için yalnızca 256MB idi. Android’in bir şekilde inanılmaz bir 60GB depolama alanı kapladığı en son Samsung Galaxy S23 telefonlarına baktığımızda, bu hırstan artık vazgeçilmiş gibi görünüyor.

Evet, Galaxy S23 yavaş yavaş kitlelere ulaşıyor ve Esper’in kıdemli teknik editörü Mişaal Rahman Bir depolama anketinde vurgulandığı gibi, Samsung’un yeni telefonu ekosistemin çoğuyla uyumlu değil. Birçok kullanıcı telefonun kutudan çıktığını söylüyor. sistem bölümü için yaklaşık 60 GB kullandığını bildiriyor. 128 GB’lık bir telefonunuz varsa, bu, Android işletim sistemi ve uygulamaları için depolama alanınızın neredeyse yarısıdır. Bu, 15 GB’lık normal Pixel 7 Pro sistem bölümünün boyutunun dört katıdır. Veya Windows 11’in yan yana iki yüklemesinin boyutuna eşit.

Samsung bu telefonun içine bu kadar yer kaplayacak ne koymuş olabilir?

İşlerin neden bu kadar garip bir düzeye geldiğine dair birkaç tahminde bulunabiliriz. İlk olarak, Samsung, düşük kaliteli kodlar üreten kalitesiz bir yazılıma sahip olmasıyla ünlüdür. Şirket, sırf değişiklik olsun diye Android’deki her şeyi değiştirme eğiliminde ve bu değişikliklerin güzel olduğunu hayal etmek zor.

İkincisi, Samsung kendi Google dışı ekosistemine sahipmiş gibi davranmak isteyebilir ve bunu yapmak için cihazlarıyla birlikte gelen her Google uygulamasını klonluyor gibi görünüyor. Samsung, sözleşmeye bağlı olarak Google uygulamalarını dahil etmekle yükümlüdür, bu nedenle telefonda birçok uygulamanın hem Google hem de Samsung sürümleri bulunur. Bu, her şeyden iki tane, iki uygulama mağazası, iki tarayıcı, iki sesli asistan, iki kısa mesaj uygulaması, iki klavye uygulaması ve daha fazlası anlamına gelir. Bunların tümü sistem bölümüne eklenir ve genellikle kaldırılamaz.

Google veya Apple’dan alacağınız temiz işletim sistemlerinin aksine, Samsung, cihazlarındaki alanı önceden yüklenmiş yazılımlar için en yüksek teklifi verene satar. Facebook Samsung gibi bir şirket, Samsung’un sistem bölümünde bir alan satın alarak, uygulama mağazası uygulamalarına verilmeyen daha müdahaleci sistem izinleri alabilir ve böylece kullanıcıları daha etkili bir şekilde gözetleyebilir. Ayrıca çoğunlukla Netflix, Microsoft Office, Spotify, Linkedin ve kim bilir daha neler var bu bölümde. Bir operatörden bir telefon satın alırsanız, üçüncü taraflara satmak istedikleri tüm uygulamalar ve herhangi bir alan dahil olmak üzere bir sürü yazılım oraya eklenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu