Türkiye’deki üretiminin yüzde 50’sini ihraç edecek.
Belma A. ÖZGEN
İklimlendirme sektörünün lider firmalarından biri olan Swedish Systemair, hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda büyümesini sürdürüyor. Girişimci yapısıyla ön plana çıkan makine mühendisi Vural Eroğlu tarafından 1981 yılında temelleri atılan, havalandırma, soğutma ve iklimlendirme bölümlerinin kısaltması olan HSK, 1986 yılında üretime başlamıştır. 2008 yılından bu yana Türkiye’de klima santrali sektöründe pazar lideri olan HSK, 2011 yılında dünya iklimlendirme devi İsveçli Systemair’in de dikkatini çekmiş ve HSK’nın aile şirketinden dünyaya uzanan başarı öyküsü başlamıştır. Systemair Turkey Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Eroğlu, dünya iklimlendirme devi Systemair Türkiye’nin başarı öyküsünü ve üstlendiği öncü çalışmaları DÜNYA Gazetesi’ne anlattı.
“Ciro üç katına çıktı”
HSK’nın 2017 yılında vefat eden babaları Vural Eroğlu tarafından kurulduğunu belirten Ayşegül Eroğlu, 2012 yılında kendi segmentlerinde faaliyet gösteren global bir şirket olan Systemair ile birleştiklerini söyledi. yapısını ve bu tarihten bu yana yüksek hedeflerini anlatan Eroğlu, birleşmeyi takip eden yıllarda Systemair Türkiye’nin cirosunun 3 kattan fazla büyüdüğünü ve uzun yıllardır ülkemizde klima santrali pazar lideri konumunda konumlandıklarını ifade etti. Ayşegül Eroğlu, dünya çapında 29 fabrikası, 6 bin 900’den fazla çalışanı ve 1 milyar avroya yakın cirosu bulunan Systemair’in Türkiye’yi öncelikli pazarlardan biri olarak gördüklerini ve büyüyen iş hacimleriyle yollarına devam ettiklerini söyledi. ve tecrübeli grup
“Öncelikli enerji verimliliği”
Ayşegül Eroğlu, özellikle havaalanları gibi büyük binalarda ışıkların otomatik açılıp kapanması, yangın anında sistemin otomatik devreye girmesi ve havalandırmanın istenilen sıcaklıklarda kalmasının sağlanması için otomasyon ile ölçümler yapıldığını anlattı. Ürettikleri cihazları da entegre otomasyon sistemleri ile donattıklarını ve girişimci yönleriyle şirketin büyümesine katkı sağladıklarını anlatan Eroğlu, ürettikleri işlerde güç verimliliğinin önemine dikkat çekti.
“Yeni hedefimiz Avrupa pazarı”
Türk mühendislerle birlikte kendi Ar-Ge merkezlerinde veri merkezlerine ve üretimin değerine özel çalışmalar geliştirmeye devam ettiklerini belirten Eroğlu, veri merkezi iklimlendirme uygulamalarının projenin yapıldığı coğrafyanın mevsim şartlarına göre tasarlandığını ve projelendirildiğini belirtiyor. bulunur. Eroğlu, “Veri merkezi klimamız Geniox Tera’nın performans testlerini mevsim şartlarından bağımsız olarak 365 Performance Center adlı laboratuvarımızda gerçekleştiriyoruz” dedi. Üretimlerinin yüzde 45’ini ihraç ettiklerini belirten Eroğlu, kısa vadede bu oranı yüzde 50’ye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Lojistik avantajı nedeniyle ağırlıklı olarak Türki Cumhuriyetler’e ve ardından Ortadoğu’ya ihracat yaptıklarına işaret eden Eroğlu, yeni çıkan bilgi merkezi çalışmalarıyla ana odaklarının Avrupa olduğunu söyledi.
“Anahtar teslim çözümler sunuyoruz”
Ayşegül Eroğlu, şirket satın almalarıyla büyüyen Systemair’in ülke bazında mükemmeliyet merkezleri kurduğuna dikkat çekti. Eroğlu, bu merkezlerin her ülkeye ihracat yapmakta serbest olduğunu söyledi. Ürettikleri veri merkezi cihazlarıyla Systemair bünyesinde Türkiye’nin mükemmeliyet merkezi olmanın gururunu yaşadıklarını ve Ar-Ge dahil tüm süreçlerin Türk mühendisler tarafından yürütülmesinden gurur duyduklarını kaydeden Eroğlu, dünyaya sadece değil tüm dünyaya gösterdiklerini söyledi. Türkiye’den iş gücü değil, mühendislik gücü de alınabilir. Ayşegül Eroğlu, Systemair’in diğer fabrikalarında üretilen ancak Türkiye’de üretilmeyen ürünlerin Dilovası fabrikalarının stratejik konumu ve kendi lojistik ağları sayesinde satıldığını belirterek, “Bu ürünleri birleştirerek müşteriye anahtar teslim çözümler sunuyoruz. kendi ürünlerimiz ve mühendisliğimiz ile”.
habersogut.xyz